Thaiboksning regler

Reglerne på 5 minutter

En thaibokse kamp foregår mellem to personer, af samme køn, vægt og erfaring. Alle kampe skal foregå i en boksering, hvor en kampleder vil lede kæmperne og sørge for, at alle regler overholdes. Det er tilladt at slå med knytnæver og albuer, sparke med fødder og skinneben samt knæ, derfor kaldes Muaythai: The art of the 8 limbs.

Alle angrebsmål er tilladte, undtagen mod skridt og nakke/baghovedet. Dog er der særlige regler, der afgrænser dette for nybegyndere og kæmpere under 18 år med det formål at beskytte dem bedst muligt.

Point

Man scorer point i en thaibokse kamp, ved at ramme modstanderen med kraftfulde teknikker, som flytter eller bringer modstanderen ud af balance. Den som scorer flest point i omgangen, tildeles 10 point, taberen får 9 point. Laver man ulovlige teknikker, én eller flere gange, kan dommeren yderligere fratrække thaibokse kæmperen et point. Når kampen er slut lægges pointene sammen og det er den kæmper, der har flest point, der vinder kampen.

Her ses et eksempel på, hvordan en dommerseddel kan se ud:

Muaythai Thaiboksning Scorekort

Opdeling af klasser

For at opnå optimal sikkerhed, er brugen af sikkerhedsudstyr påkrævet i alle kampe. Som man stiger både alders-og niveaumæssigt, formindskes brugen af sikkerhedsudstyr. Jo højere man stiger i klasserne, jo flere og længere omgange kæmper man.

Unge kæmpere under 18 år opdeles i følgende 4 kategorier:
KategoriBeskrivelse af kategori
Børn (6-10 år)  Ingen teknikker mod hovedet er tilladt. Alle kampe herunder er opvisning
Dreng/pige (11-12)Knæ og albuer til hovedet er ikke tilladt
Kadet (13-15 år) Knæ og albuer til hovedet er ikke tilladt
Juniorer (16-17 år) Knæ til hovedet er ikke tilladt
*Alle aldersgrupper under 18 år, kan møde hinanden, så længe aldersforskellen er maksimum 2 år. Dog vil reglementet for den yngste kæmper være gældende i sådanne tilfælde.

Når man stiller op til thaiboksning kamp og er under 18 år, skal man udfylde en forældre-/værgeattest:

Voksne over 18 år opdeles i følgende 4 kategorier:
KlasseMan kan rykke op i en ny klasse, når man har:
D-klasseminimum 1 kamp, maksimum 5 kampe (knæ til hovedet er ikke tilladt)
C-klasseminimum 1 D kamp, maksimum 10 C kampe (alle regler er tilladt)
B-klasseminimum 10 C-klasse kampe (alle regler er tilladt, minus benskinner + hjelm)
A-klasseminimum 10 B-klasse kampe (alle regler er tilladt, minus benskinner + hjelm + albuebeskytter)
*Man kan som 17 årige søge om dispensation gennem DKMF til at kæmpe seniorklasse. Det vurderes ud fra kæmperens erfaring.

Antal omgange samt tidsintervaller for alle klasser:

Skal du afholde thaibokse stævne, hvor du kan fokusere helt og holdent på stævnets rammer, så overvej at bestille en af DKMF’s dommerpakke. Vores dommerteam uddannes løbende og giver dine kæmpere en fair og sikker kamp.